Kuinka lopulta minimalismipeli onnistui artikkelikuva
Minimalismi

Kuinka lopulta minimalismipeli onnistui – viimeiset päivät 21 – 30?

Miten minulle kävi eli kuinka lopulta minimalismipeli onnistui? Viimeisen minimalismipelikolmanneksen eli päivien 21 – 30 aikana selvisi, että vaikka minimalismipeli päättyy, karsinta jatkuu. Päivät 21 – 30 ovat minimalismipelin vaikeimmat, koska karsittavaa on kaikkein eniten. Hämmästelen, kuinka yhä uudestaan ja uudestaan käymällä samoja kaappeja, laatikoita ja nurkkia lävitse, löysin joka kerta aina uusia tavaroita, joista halusin päästä eroon. Liitän alle vielä linkin minimalismipelin kehittäjien sivuun, jos haluat lisätietoja pelistä.

Play the 30-Day Minimalism Game by the Minimalists

Minimalismipeli on osoittautunut ei pelkästään hyväksi tavaksi karsia nopeasti tavaraa, vaan todella mielenkiintoiseksi tavaksi tarkastella itseä ja omaa toimintaa. Pikku hiljaa pelin edetessä huomaan, kuinka tulen päivä päivältä rohkeammaksi karsijaksi. On täysin selvää, että karsintani ei jää tähän. Tarkastelen rauhassa taas hetken elämääni, vedän henkeä, huokaisen syvään ja ryhdyn toimeen. Kenties aloitan seuraavan kerran valokuvista tai putsaisinko oman sähköpostini. Minimalismiin liittyvä karsinta on voimaannuttavaa.

Minimalismipelini edetessä oivalsin jälleen tämän elämäntavan nerouden. Keskittymällä itselle tärkeään ja unelmiinsa tavaroiden sijasta, koen olevani aiempaa tasapainoisempi ja vapaampi. Energiatasokin on korkeampi. Säilyttämällä vanhoja tavaroita vain niiden muistoarvon vuoksi, jumittaa itsensä menneeseen sen sijaan, että keskittyisi elämään tässä ja nyt. Kun uskaltaa päästä irti menneestä, vapauttaa itsensä katsomaan eteenpäin.

Minimalistin kotona ei ole läheskään aina siistiä, mutta on selvää, että mitä vähemmän tavaraa omistaa, sen helpompi on pitää paikat siistinä. Kuten itsekin, monet kärsivät allergioista, joita erilaiset epämääräiset tavarapinot nurkissa pölyyntymässä eivät ainakin helpota. Siivottomuus aiheuttaa stressiä piste. Pelkästään työelämä on jo usein niin hektistä, että se nostaa helposti stressin vuoksi kortisolitasoja. On tärkeää, että koti on sellainen, että se parhaiten edistää palautumista. Siisti ja seesteinen ympäristö rauhoittaa. Jo pelkästään jatkuvassa epäjärjestyksessä elämisen on todettu aiheuttavan kortisolitason nousua. Sen sijaan siistiin ja puhtaalta tuoksuvaan kotiin tullessa kokee aina mielihyvää.

Jos olisin tämän minimalismipelin eli 30 päivän aikana karsinut juuri sen päivän osoittaman lukumäärän tavaroita olisin päässyt eroon yhteensä 465 tavarasta. Tulin lopulta kuitenkin karsineeksi varmasti noin 600 – 800 yksittäistä tavaraa, sillä jokaista karsimaani ruuvia, yksittäistä vaatetta tai tavaraa en dokumentoinut. Esimerkiksi artikkelikuvan vitriinikaappi lähtii minimalismipelin aikana kiertoon. Konkreettisesti karsin tavaraa yhteensä yhden kaapin ja kolmen Ikea-kassillisen verran. Ja lähes kaikki ihan vain näiden asumieni seinien sisältä. Kellari jäi lopulta yhä odottamaan seuraavaa karsintakierrosta.

Voisin helposti kuvitella vielä joskus osallistuvani minimalismipeliin. Minimalismipelin avulla onnistuu karsimaan kuukaudessa paljon tavaraa. Ainakin nykyisellä tavaramäärälläni selvisin pelistä helposti. Toiset lähes 500 tavaraa saisin varmasti helposti karsittua kellarista. Tällä kertaa kellari säilyi lähes koskemattomana. Lopuksi voin vain todeta, että minimalistinen elämäntapa on mahdollistanut sen, että voin aiempaa paremmin keskittyä juuri itselleni merkityksellisiin, tärkeisiin asioihin. Materia ei määritä minua, vaan perhe ja rakkaat ystävät ovat tärkeimpiä. Tulin taas todistaneeksi itselleni, että luopumalla saan enemmän.

Kuinka hävittää 465 tavaraa kuukaudessa?

Miten onnistui minimalismipeli vaihe kaksi eli päivät 11 – 20?

Kiitos, kun jaoit!

Saatat myös pitää...

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti, niin jutellaan enemmän.