Kuinka selvitä minimalismipelistä?
Minimalismi

Kuinka selvitä minimalismipelistä? Eroon turhasta tavarasta nopeasti

Kuinka selvitä minimalismipelistä eli päästä eroon turhasta tavarasta nopeasti? Muutama viikko sitten päätin käynnistää jälleen minimalismipelin, jonka avulla on mahdollista päästä eroon itselle turhasta tavarasta nopeasti. Pelin 30 päivän aikana tulee lopulta karsineeksi vähintään 465 tavaraa. Mikään ei myöskään estä jatkamasta karsintaa 30 päivän jälkeenkin.

Tällä kertaa ajoitin pelin siten, että se samalla auttaa valmistautumaan tulevaa kirppistä varten. Samalla, kun olen käynyt karsittavia tavaroita lävitse, olen laputtanut ja pakannut ne valmiiksi kiertoa varten. Osa tavaroista jatkoi matkaa jo minimalismipelin aikana. Ainoastaan paperit ja muutaman yksittäisen tavaran olen tähän mennessä heittänyt roskiin. Lisäksi halusin lähteä peliin yhdessä samanhenkisten henkilöiden kanssa.

Ennen pelin käynnistämistä loin pelille oman Facebook-ryhmän, jonne kutsuin mukaan ystäviä ja tuntemattomia, jotka harkitsivat turhien tavaroiden karsintaa. Monia minimalismipeli kiinnosti ja he liittyivät osaksi ryhmää. Pelin käynnistyttyä muutama henkilö otti haasteen vastaan ja lähti karsimaan itselle turhia tavaroita. Etenkin, jos tavaraa on paljon, on aloittaminen usein kaikkein vaikeinta. Minimalismipeli voi antaa hyvän sysäyksen käynnistää karsinta. Seuraamalla muiden karsintaa saa ideoita siitä, mistä kenties kannattaisi aloittaa oma tavaroiden karsinta.

Lue lisää:

Asioiden lykkääminen ja aloittamisen vaikeus

The Minimalists: Play the 30-day Minimalism Game

Minimalismipelin ensimmäinen viikko päivät 1 -7

Koska minimalismipelin ajatuksena on karsia ensimmäisenä päivänä yksi, toisena kaksi, kolmantena kolme jne. tavaraa, pääsee ensimmäisellä peliviikolla eroon yhteensä 28 tavarasta. Tähän saakka peli sujui vielä helposti. Ensimmäisinä päivinä oli täysin selvää, mitkä tavarat tällä kertaa lähtevät kiertoon. Minimalismipelistä selviäisi helpolla, jos joka viikko karsittaisiin vain 28 tavaraa, mutta tässä vaiheessa peliä karsitut tavarat vastaavat vain kuutta prosenttia koko karsittavien tavaroiden määrästä. Niin tai näin, 28 karsittua tavaraa on aina enemmän kuin ei yhtään karsittua tavaraa, joten jo tässä vaiheessa saa onnitella itseään.

Oma ”sopivalismi” on löytymässä, päivät 8 – 14

Lähes kahden vuoden ja yhden muuton jälkeisen säännöllisen karsinnan jälkeen alan vihdoin saavuttaa omaa ”sopivalismia”. Koen, että minulla on kaikki tarvitsemani. On rakkautta, riittävästi terveyttä, katto pään päällä, puhtaita vaatteita ja ruokaa. Kaikki hyvään elämään tarvitsemani.

Toisella minimalismipeliviikolla karsiutui yhteensä 77 tavaraa. Tässä vaiheessa vielä löysin karsittavat tavarat suhteellisen helposti ja mietin, että kaikkea sitä tuleekin säilöttyä.

Minimalismipeli vaikeutuu. Pysynkö kyydissä? Päivät 15 – 21

Kolmannella peliviikolla karsiutuu jo yhteensä 126 tavaraa, mikä alkaa olla omassa tavaramäärässä jo paljon. Minimalismipelin tässä vaiheessa on karsittu jo yhteensä 231 itselle turhaa tavaraa. Peli alkaa käydä haastavammaksi, sillä karsittavaa on edessä vielä saman verran. Osa tällä peliviikolla karsituista tavaroista ovat sellaisia, jotka ovat jääneet edellisiltä kierroksilta kierrätystä odottamaan.

Tässä vaiheessa minimalismipeliä alan epäillä, pääsenkö sittenkään maaliin saakka. Tosin tiedän kokemuksesta, että yhä uudestaan ja uudestaan samojen laatikoiden ja kaappien läpikäynti tuottaa yllättäen aina tulosta. On kuitenkin selvää, että peli käy yhä vaikeammaksi, kun jäljellä ovat pelin viimeiset yhdeksän päivää. Mikäli minimalismipeli kiinnostaa voit lukea myös kanssasiskon kokemuksia osoitteesta Via Per Aspera Ad Astra.

Lue lisää aiemmasta minimalismipelistäni:

Kiitos, kun jaoit!

Saatat myös pitää...

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti, niin jutellaan enemmän.