Artikkelikuva Jatkossa kirjoitan nimellä ullajohanna_fi
Minimalismi

Jatkossa kirjoitan blogiani nimellä ullajohanna.fi

Kevään korvalla tulee tarve uusiutua. Usein riittää, että pesee ikkunat ja käy kampaajalla. Tällä kertaa kohdistin luovuuteni tänne blogiin uudistamalla sekä nimen että ilmeen. Jatkossa kirjoitan blogiani nimellä ullajohanna.fi. Päätös vaihtaa bloginimeksi omat etunimeni syntyi vähitellen, kun koin, että aiempi blogini Ensiaskeleet tuli tiensä päähän.

Jälkiviisaana voin todeta, että bloginimellä on todellakin väliä. Nopeatempoisena pistin edellisen blogini pystyyn pika-aikataulussa, joten bloginimen keksimiselle en jättänyt juuri aikaa. Se syntyi kokeilemalla yhdessä hetkessä, kun päätin ottaa käyttöön domainnimen. Ensiaskeleet oli muistaakseni ensimmäinen vapaa mieleeni tullut nimi.

Vaikka blogissa on ollut hiljaisempaa, on kirjoittamisen tarve edelleen tallessa. Viime aikoina olen syystäkin pohtinut työelämään liittyviä aiheita, kuten työelämän minimalismia, maksimalismia ja mitä tarkoittaa, kun saa palvella ja kun saa palvelua.

Tarpeettoman tavaran karsinta jatkuu tässä osoitteessa edelleen. Teemu Kunto julkaisi hiljattain mainion kirjansa nimeltään Minimalismi. Teemu on luetellut aiemmin blogissaan ja nyt myös kirjassaan omistamansa tavarat, joita kirjassa oli listattuna yhteensä 500.

Jos amerikkalaiskodeissa on keskimäärin 300.000 ja suomalaiskodeissa keskimäärin 50.000 tavaraa, ymmärtää jokainen, että Teemu omistaa todella vähän tavaroita. Kuitenkin Teemun tavaralistaa lukiessa huomaa, että tavaroita on aivan riittävästi hyvään elämään.

Vaikka minimalismissa ei ole kyse tavaramäärästä, on omalle hyvinvoinnilleni tärkeää viihtyä näiden seinien sisällä omistamieni tavaroiden keskellä. Koen yhä, että kaiken karsimisen jälkeenkin minulla on vielä paljon opittavaa ja karsittavaa. Laskin hiljattain, että minulla on pelkästään mattoja vielä yhteensä 16, joista käytössä on vain kuusi. Karsittavaa siis riittää. Onneksi on erilaisia haasteita, joihin varmasti pian taas tartun.

Aloitin vuoden vaatteiden ostolakolla, joka on toistaiseksi vielä pitänyt. Nykyisin tätä itselleni uutta haastetta on helpompi noudattaa, kun menot rajoittuvat satunnaisiin työmatkoihin ja kauppaan. Kirjoitan ostolakosta myös lisää tämän vuoden aikana.

Päälimmäisenä tällä hetkellä elämässäni ovat perhe, opiskelu ja kevään odotus. Loppukesästä sain opetella uuden taidon, joten tätä kevättä odotan erityisen hartaasti. Mursin oikean käteni liukastuessani taannoin, mutta uskon vahvasti, että se ehtii hyvin kuntoutua kevääksi.

Malja keväälle, ystäväni!

Kiitos, kun jaoit!

Saatat myös pitää...

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti, niin jutellaan enemmän.